Flemløse kirke Fyn

Dansk Folkepartis kirkeordfører Christian Langballe glæder sig over, at de seks kirker, som har nægtet at lade sig lukke nu overlever.

– Jeg har hele tiden hævdet, at man ikke kan lukke en kirke uden menighedsrådets tilslutning. Der er ikke i historien et eneste eksempel på, at det er sket, så der må gælde en sædvaneretlig praksis, siger Christian Langballe.

Kulturminister Marianne Jelved har i dag tilkendegivet, at de seks kirker, der var udset til at blive lukket, men hvor menighedsrådene ikke har tiltrådt denne beslutning, heller ikke kommer til at lukke. Det glæder Christian Langballe sig over.

– Vi må så gå ud fra, at denne beslutning også er gældende fremadrettet, så man heller ikke i fremtiden kan lukke en kirke henover hovedet på menighedsrådet. Det må være sådan, at det er menighedsrådet og sognet, der beslutter om en kirke skal lukkes eller bestå, fastslår Christian Langballe.

Categories: Lokalt nyt